tisdag 14 januari 2014

100 % äppeljuice helt utan tillsatser

Öspab Äppelmust säljs i 3 liters Bag in Box
innehåller bara 100 % pressade äpplem
Nu vill jag tipsa om en fantastiskt god äppelmust som enbart och till 100 %  innehåller kallpressad must av äppelsorterna Discovery, Aroma, Ingrid Marie, Elstar, Kim  och Katja från äppelträd odlade i Östra Sönnarslöv, ca 4-5 mil norr om Simrishamn.
Öspab Äppelmust säljs i 3 liters Bag in Box på t ex ICA Maxi, så syster och jag brukar dela på en förpackning. Vi har ju båda flaskor från Kivikås musten som är perfekta.
Aroma-äpplen på det vackra fatet från Apotekarns,
som tyvärr gick i kras i somras när kökshyllan föll
På Öspabs hemsida läser jag att "Äpplen som odlas i Östra Sönnarslöv har alltid varit kända för sin utmärkande smak och arom. Våra äppelträd växer på en kalkklippa intill Linderödsåsens sluttningar vid Maltesholms slott. Det är bland annat detta som ger den fina färgen och den goda aromen.  Här finns också en tradition att odla frukt sedan 100-tals år tillbaka. ---Musten vi nu tillverkar är en gammaldags, kallpressad äppelmust helt utan tillsatser, bara 100 % äpple. Naturligare kan det inte bli!  Vår äppelmust är alltså garanterat fri från:  • Citronsyra, • Konstgjorda sötningsmedel, • Konserveringsmedel, • Färg- eller aromämnen.  Vi har heller inte tillsatt vatten.   Trots att vi inte använder några som helst tillsatser har vi mycket lång hållbarhet på våra produkter. Genom pastörisering har vi en hållbarhet i rumstemperatur för våra flaskor på minst 2 år och för vår Bag-in-box 1-1,5 år. Öppnad flaska 4-5 dagar respektive 4-5 veckor för vår bag-in-box i kylskåp.  Självklart har vi Svenskt Sigill på vår must." Det kan inte vara bättre!

Inga kommentarer: