fredag 31 januari 2014

Glada nyheter och glad lokalproducerad låda

ur gårdagens DN om att den ekologiska marknaden ökade
med 11 % under 2013. Enligt KRAV är dock ökningen 13%
Det är verkligen glädjande att höra och läsa om den stora ökningen för ekologiska varor under 2013! Cecilia Ryegård, som är verksamhetsansvarig för Ekoweb skriver i pressmeddelandet till KRAV att " Vi har åter en marknad som ökar tvåsiffrigt på ekologiskt i Sverige. [Värdemässigt är det den största ökningen sedan 2008] Det verkar vara en förändring i konsumentbeteendet som gynnar den ekologiska konsumtionen."
bild lånad från www.gardsnara.se
Jag är övertygad om att det precis som jag skrev härom dagen har stor betydelse att massmedia uppmärksammat riskerna med alla gifter som fortfarande finns kvar i andra livsmedel. Jag är också övertygad om att den allt bättre tillgängligheten för ekologiska varor har väldigt stor betydelse.
bild lånad från www.gardsnara.se
Här i Jämtland, där just närproducerat mathantverk är stort, kan man numer exempelvis beställa Glada Lådan. De har i o f s inte främst ekologiska varor, men har idén att "det ska vara enkelt att köpa lokal mat av högsta kvalitet." Leveransadress inom 1 mils radie från centrala Östersund kan man få leverans till dörren och i övriga delar av länet levereras det till närmaste Bussgodsombud.
För leverans under vecka 7 erbjuds t ex 5 kg finstyckat, benfritt, otroligt fint KRAV-märkt nötkött, som hängmörats i 10 dagar på Jämtlandsgården i en köttlåda för 690 kr. Köttet kommer från Sture Svensson i Hallen och recept till alla köttdetaljer ingår. Där kan man snacka om kvalitetsmatkasse som borde spridas över hela landet!

Inga kommentarer: