måndag 6 januari 2014

Hermes, Gretas bror

När vi landat från Malmö i torsdags åkte vi med en taxichaufför som belevat undrade om Greta är en birma. Det visade sig nämligen att hon själv har en birma-pojke som var väldigt lik Greta och som fyller 8 år i april. Precis som Greta gör...
Jag undrade därför vart hon köpt sin katt och när hon berättade att också den kommer från Vikbackens i Brunflo insåg vi det otroliga att Hermes ju är Gretas kullbror som jag minns väldigt väl. Han hade nämligen brutit benet när jag hämtade Greta. Han var spjälad men sprang ändå omkring och var mycket mer framåt än Greta, som bara låg och sov. Det är egentligen helt osannolikt med tanke på att raskatter ofta säljs lång väg och t o m länder emellan. Det roliga var att chauffören varit så förtjust just i Greta och själv tyckte jag ju att Hermes verkade mycket roligare.

Nästan än mer otroligt var att hon visade sig bo på andra sidan kullen från mitt barndomshem, fast vi inte kände igen varann så vet hon väl vilka mina föräldrar är. Skoj att höra att Hermes mår bra och inte heller ställs ut fast han är rasspecifik, till skillnad från Greta, som bara har 1½ vit socka på tassarna. Innan vi skiljdes åt konstaterade jag dock att jag aldrig skulle byta Greta nu. Aldrig i världen!

Inga kommentarer: