torsdag 28 februari 2013

Ursäkta!

Det här med att be om ursäkt verkar vara oerhört svårt för många. Jag kan omöjligt förstå varför med tanke på att alla faktiskt gör misstag emellanåt. Om man, som jag,  har temperament och blir arg så får man också se till att kunna be om ursäkt för att inte bli osams med folk på allvar.
Bild lånad från fight it like a girl club
Det är ju egentligen ett större nederlag att inte kunna erkänna att man är mänsklig och därigenom felar! Det har heller inget med stolthet att göra för stolthet och ödmjukhet är inte varandras motsatser. Fast det är vad jag fick lära mig i lågstadiet.

Själv är jag faktiskt lite stolt över att (åter) ha förmågan att svara för mig direkt. I många år har jag varit så mesig (eller snarare långsam efter hjärnblödningarna)och först efteråt kommit på vad jag borde ha sagt. Just därför blir det aktuellt oftare att behöva be om förlåtelse med.
Jag vill också passa på att nämna hur imponerande det var på mig med Elisabeth Ohlson Wallins ursäkt till drottningen härom dagen. Jag har aldrig gillat henne nåt vidare innan, men nu ser jag henne som en person med avundsvärd integritet! Ingen påtvingad "pudel" utan en ren och ärlig ursäkt för att hon insåg hur hennes handlande drabbat någon annan.

Inga kommentarer: