tisdag 12 februari 2013

Återuppladdning

Efter helgens Umeå-resa är det åter dags för uppladdning av min ork, som jag tvingats lära mig att budgetera med de senaste 19 åren. Energi-budgeteringen kallar jag det, för att kunna göra det jag verkligen vill göra innebär det att jag måste vila innan jag gör något jag vet kommer att kosta mig massor med energi och sedan även ha tid för just återuppladdning efteråt för att komma i form och bli mig själv igen.
bild lånad från thenextweb.com
För oss med hjärnblödningar eller med andra permanenta sjukdomstillstånd i bagaget innebär uppladdningen framför allt att sova, så det är en oerhörd lycka att jag har möjlighet till det och dessutom alltid inser att min egen säng är den skönaste så fort jag sovit borta. Utmattningen av alla nya intryck det ofta är frågan om ger mig också en migränliknande hjärnvärk, så jag får även stoppa i mig just migränmedicin för att kunna sova och därigenom ladda om. Det innebär också att inte känna mig stressad eller ha nåt att oroa mig för, utan att känna ett lugn i tillvaron, vilket är nåt jag verkligen kan göra hemma. Njuta av hemmets lugna vrå, kissekatt med matte-abstinens och att bara vara är bästa uppladdningen för mig. Efter den första "skuta fasen" också gärna med träning och ett härliga långa bad.
Igår laddade även Maja och jag med go'fika på eftermiddagen; klart uppiggande och ett sätt att bli av med the Monday Blues fast inte helt lyckat för figuren...

Inga kommentarer: