söndag 7 november 2010

Allhelgonamiddag med Halloween-inslag

Familjen Allberg i Brunflo firar i det närmaste alla högtider som innebär särskild mat o ceremonier. Höstarna brukar innebära Allhelgonamiddag med Halloween-inslag, sedan jag var utbytesstudent i USA. Så klassisk Gåsamiddag med svartsoppa och allt, trots att vi inte har någon annan skånsk anknytning än att vi gillar maten och att mor och far har besökt de flesta skånska gästgiverier med gott rykte. Mårten gås brukar vi fira i samband med fars dag, alltså nästa helg, så det kommer jag säkert att återkomma till. Sedan blir det väl olika typer av julmat i en upptrappning fram till det stora julbordet på julafton och året brukar avslutas med Nyårsmiddag gärna med hummer och Crème Brûlée, eftersom det också är mors o fars bröllopsdag.

Pumpagubbe på bron i Brunflo
Just i år har jag lyckats förlägga alla mina fanatstiska pumparecept, men gjorde ändå en (mindre lyckad) pumpasoppa som mor funnit recept på. Normalt brukar jag göra Klassisk fransk pumpasoppa som du hittar receptet av genom att klicka här.

AllbergsAllhelgonamiddag med Halloween-inslag 2010
Utöver Pumpasoppan bestod årets meny av Tjälaknul med kantarellsås och till dessert Amerikansk pumpapaj, också det receptet hittar du här. Riktigt gott och trevligt!

Inga kommentarer: