fredag 9 november 2018

Jamie Olivers bananbröd fast glutenfritt

Mogna bananer är utmärkta som sötning även i bröd

Jamie Olivers bananbröd (fast glutenfritt)
Sätt ugnen på 200 grader och olja in en brödform. Skala
3 mogna bananer
Använd en gaffel och stampa bananerna till en kräm. Tillsätt
2 msk färskpressad äppeljuice.
I en egen bunke rör
125 g rumsvarmt smör
tills det blir krämigt. Knäck i
2 stora ekoägg
ett i taget och vispa in i smöret ordentligt innan du tillsätter det andra. Blanda i ännu en bunke
200 g mandelmjöl
50 g psylliumhusk
1 tsk kanel
2 msk flytande honung
Hacka
50 g mandel/nötter
Grovt och blanda i även dem. Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i 175 grader tills den släppt kanterna efter ca 40 min. Kolla med en sticka! Ta ut brödet och låt svalna

Inga kommentarer: