måndag 10 november 2014

Igångkickande

Jag försöker nu att kicka igång mitt konstnärskap i Skåne, när jag fått allt klart både hemma och på kolonilotten. Jag hoppas att en fortsättningskurs i emaljSkillinge emalj får nog många deltagare, så att jag lär känna fler konstnärer här!
Jag kan fortfarande kicka rätt högt!
Jag vet ju att emalj verkligen är hett sedan jag gick nybörjarkurs i Örnsköldsvik...  Det är samma lärare, Mikael Arvidsson, som håller i denna kurs. Ännu häftigare ska det bli att få igång konsten här nere och att komma i kontakt med likasinnade kollegor!
ÖSKGs röd/gula boll under Konstrundan
Innan jag flyttade till Simrishamn skrev jag och undrade hur jag ansöker om att bli medlem i ÖSKG [Östra Skånes Komstnärsgille], som bl a har hand om konstrundan, men fick till svar att där inte tas in några nya medlemmar förrän nästa år.
Jonas Jonassons (Bob Hund) ljus- och ljud-
installation Ge Fyr Gårdens Café & Vedugn.
under Österlen lyser under allhelgonahelgen
Nu känner jag ett stort behov av att få igång även mitt konstnärskap här. Har så att säga fått den konst-abstinens, som inträder efter några veckors inaktivitet för oss konstnärer.
När jag under Österlen Lyser såg konst i skyltfönstren här i Simrishamn kände jag en längtan att komma igång på allvar igen. Just det här med konst i skyltfönster är något vi jobbade med under många år under Konstens vecka i Östersund. Jag har därför kontaktat Österlen Lyser om vem som har hand om det det samt Tjörnedala konsthall, som ÖSKG har hand om. Jag skulle gärna vilja presentera mig och visa min portfolio och hur jag jobbar.

Inga kommentarer: