onsdag 19 november 2014

Eko mer nödvändigt än vissa förstår!

För att verkligen inse hur fel ute debattörernaSLU har i sin debattartikel mot ekologisk odling i söndags kan du läsa det som står i länkarna nedan:

Ekologiskt är farligt – men inte för dig och mig från Nyheter24 i måndags. Ur artikeln; "Enligt en FN-studie är småskaligt och ekologiskt det enda hållbara sättet att producera livsmedel för att kunna försörja vår planet även i framtiden. [Skrev jag om här i juli.] Bara i år har försäljningen av ekologisk mat ökat med allt från 25 - 43 procent enligt butikerna själva." Dessutom
SLU slåss återigen mot väderkvarnar från SVT opinion igår. "'Dessa män har ägnat en stor del av sina yrkesliv åt att med sina statligt finansierade forskningstjänster skapa polarisering mellan ekologiskt och konventionellt jordbruk', skriver Linus Källander" (och jag förklarar 17/11 närmare här). Slutligen så
En del av en kampanj mot ekomat ur SvD opinion idag. "Sedan en tid tillbaka pågår en hätsk kampanj mot det ekologiska jordbruket. Det är kanske inte så konstigt. De ekonomiska intressen som känner sig hotade är omfattande."
Stort ekologiskt utbud på Ås trädgård
Att verklig fakta kommer fram i den här debatten är oerhört viktigt. Särskilt med tanke på just  FN-studien. Skulle SLU-forskarna få nog många att tro på deras version av verkligen så skulle nämligen småskalig och ekologisk odling snart vara ett minne blott. Sprid därför detta budskap för allt vad du är värd!

Inga kommentarer: