tisdag 8 juli 2014

PT typ...

För två år sedan så skrev jag om att vara sin egen PT (personliga tränare) när det gällde att komma igång att träna med Redcord, vilket gått väldigt bra för mig.
En bra PT ska visa hur man bäst tränar, motivera och
hjälpa dig träna utan att skada dig samt vara ett stöd
Bild lånad från www.startrightpt.co.uk
Förra veckan fick jag verkligen tillfälle att testa min PT-kompetens när en kvinna kom fram och ställde en massa frågor. Hon hade kollat in när jag tränade någon dag tidigare och tyckt att jag ser ut att träna så proffsigt medvetet, samtidigt som jag såg ut att vara riktigt trevlig ut. Jag fick då rycka in och visa hur maskinerna funkar och berätta varför jag tränar si eller så. Kul faktiskt!
Du har två val, antingen kan du kasta in handduken
eller så kan du använda den till att torka svetten ur ansiktet
bild lånad från 
www.flaviliciousfitness.com
Det är också väldigt bra eftersom Sportsgym tydligen har tre månaders uppsägningstid trots att de de annonserar stort om att de "helt utan bindningstider". Jag uppfattade det som att de inte heller har någon uppsägningstid och har därför inte sagt upp mitt träningskort förrän för några veckor sedan, trots att jag vetat att jag ska flytta ända sedan i påskas. Det känns riktigt surt att behöva betala för två månader då jag bor 120 mil härifrån. Då fick jag veta att jag även kan överlåta mitt träningskort och därigenom slippa betala för de outnyttjade månaderna.
Eftersom jag inte känner någon som vill börja träna fick jag tänka efter vad jag kan erbjuda som inte Sportsgym själva gör. Jag kan ju inte göra något åt priset, men kom på att de ju inte erbjuder några medlemstränare alls numer, utan man måste boka och betala för en PT bara för att få veta hur maskinerna funkar och få ett träningsprogram. Alltså sådant som tidigare var rena självklarheter att de ingick i medlemskapet på ett gym. Jag gjorde därför anslag och satte upp i alla trappuppgångar på min gård om att jag lovar jag att visa den som övertar mitt medlemskap hur maskinerna fungerar och även göra ett träningsprogram till henom, som jag kommer att visa hur man ska göra för att få bäst effekt av! 
Att träna är en personlig triumf över
lathet och att skjuta upp saker
Bara någon dag efter mitt PT-test på gymmet ringde en kvinna, som gärna vill överta mitt kort eftersom hon har artros men inte får någon sjukgymnastik på tre månader. Jag träffade henne igår morse och fick veta vad hon vill få ut av träningen och vi bestämde att ses imorgon bitti och gå igenom träningsprogrammet. Jasg har även kollat upp vad sjukgymnaster rekommenderar för träning vid artros i knäet så att jag inte gör så att hon får mer problem. Har en stor tilltro och respekt för sjukgymnastik efter mina skador och är oerhört tacksam för hur vältränad jag var vid olyckan.
MalinMatilda måste ta sig iväg från gymmet emellanåt...
Tyvärr kan jag inte överlåta kortet i förväg, utan vi måste gå tillsammans till Sportsgym och göra det för att jag ska kunna träna tills jag flyttar. Hoppas nu bara att allt kommer att funka så bra som jag hoppas!

Inga kommentarer: