lördag 19 juli 2014

Ilska som svalnat


Jag kände mig oerhört arg igår. När jag äntligen lyckats hitta någon som ville överta mitt träningskortSportsgym Scandinavia, som annonserar att de inte har någon bindningstid (men däremot har uppsägningstid om tre månader, som de inte alls informerar om på hemsidan utan bara med liten stil i kontraktet). Därför sa jag inte upp kortet direkt när jag köpt lägenheten, utan först i juni, vilket innebar att jag skulle tvingas betala för två månader när jag bodde 120 mil bort...
Jag fick då information om att jag kan överlåta kortet, men inget mer om ev avgifter vid överlåtelsen. Jag insåg att enda sättet jag skulle kunna få i stånd en sådan överlåtelse vore att erbjuda mer än vad Sportsgym själva gör och satte därför upp anslaget ovan. När jag så skulle överlåta kortet igår visade det sig att de har en Överlåtelseavgift på 200,- också, som jag inte fått någon som helst information om och alltså inte kunnat berätta för min köpare om! Jag kände mig då tvungen att påpeka att de informerar väldigt dåligt . Dels kom det och uppsägningstiden helt som överraskningar för mig och dels vet jag att svensk lag säger att ingen annan än polis och militär får lagra fingeravtryck.
Jag gick hem i hällande regn utan vare sig paraply eller jacka och kollade upp det lite noggrannare, eftersom han i kassan påstår att de har folk som har koll på det. Hittade då datainspektionens yttrande om just det, att "Fingeravtryck lagrat lokalt i kort som den registrerade förfogar över --- Den enskildes fingeravtryck lagrades endast på dennes medlemskort. För att låsa upp dörren till gymmet drog medlemmen sitt kort genom kortläsaren och lät läsa av sitt fingeravtryck. Vi fann att behandlingen av fingeravtryck omfattades av personuppgiftslagen." Vilket alltså bör innebära att inte heller Sportsgym lagrar fingeravtrycken centralt utan bara har dem på själva korten, vilket känns lugnande.
Dessutom fann jag att normalt tas en startavgift om 400,- ut när man börjar träna på Sportsgym Scandinavia i Östersund, vilket faktiskt innebär att det min köpare fick betala bara var hälften + att hon får träningsprogram och genomgång av maskinerna. Rätt bra deal ändå, fast jag tycker verkligen att Sportsgym bör informera tydligare om avgifter och uppsägningstid så folk slipper bli irriterade!!!

Inga kommentarer: