tisdag 2 februari 2016

Så önskat!

Under Konstrundan kommer jag i ett interaktivt projekt på Kiviks Musteri att bjuda in publiken att så en önskan med ett solrosfrö, som de skriver ned. Ja, jag jobbar gärna med just solrosor i min konst eftersom det dels växer fort, blir vackert, men också för deras konsthistoriska kontext, med tanke på t ex Vincent van Goghs målningar.
Låga och täta solrosor Paquito, Sangria på bild lånad från www.froshop.se
Var dag kommer jag att välja ut en av publikens önskningar från dagen innan och göra en teckning av. Den kommer jag så att hänga upp där för alla att se. Publiken kommer alltså att delta med något jag kommer att jobba med där under veckan och teckningarna kommer också att vara till försäljning. Här kombinerar jag en del ur utställningen Växande  från 2002 med en ur Lyckliga Ögonblick 2007.
3 km att gå från busshållplatsen till Kiviks Musteri
Alla solrosor kommer jag så att sätta på min kolonilott i Norra Koloniområdet, så under Trädgårdsrundan 2016 kommer jag att hålla öppet där för alla att kunna återse sin solros. Ifjol var jag inte med på Trädgårdsrundan eftersom jag inte vet så mycket om rosorna och resten som fanns där när jag köpte den. Nu har jag ju byggt och planterat så mycket som jag känner till och dessutom berättade kolonigrannen Gunnel att folk hade hängt över mitt staket för att tjuvtitta på allt som hänt där under fjolårets Trädgårdsrunda

Nu kan jag bjuda in både dem och besökarna från Konstrundan dit i  juli och dessutom verkligen visa på att Kultur betyder odla.
Välkomna till mig på Kiviks Musteri i påsk, 25 mars -  3 april, till att börja med!

Inga kommentarer: