fredag 14 augusti 2015

Fika på Hörnan!

Härom veckan åkte jag och far till Brantevik för att fika på Hörnan på Brantevik, som han berättat massor om och köpt med fantastiskt goda kardemummabullar (lika goda som på Frejas bageri i Östersund) från flera gånger.
Hörnan på Brantevik är också ett gemytligt Bed & Breakfast, renoverat 2008, som har nio rum där mellan en till fyra personer kan bo. Samtliga med havsutsikt! Här finns också en lanthandel och cafét.  Lanthandeln har nybakat bröd, färskmalet kaffe, mejerivaror, färsk frukt och grönsaker efter säsong, liksom glass, tidningar och musterivaror m.m. Fokuset ligger på ekologiska och närproducerade varor. Caféet erbjuder smörgåsar, bakelser, kaffe, te och svalkande drycker. Det rekommenderar jag verkligen! Blåbärspajen ryktas vara "frasig och med mängder av blåbär i mumsig smet och tunn (bra!) vaniljsås, som inte dominerar. Gott kaffe med påtår.
Underbart gott fikabröd, här kladdlakritskaka, kaffe
och San Pellegrino Limonata 
En klar favorit, där de unga, lokala entreprenörerna är väldigt duktiga på hembakat och har ett lockande koncept. Man kan sitta både ute och inne i den gammaldagsa miljön. 
Mysigt att sitta vid klätterrosorna och se ut över havet
här tuggar pappa i sig en smaskig kardemummabulle
Man kan även betala med kort.
Hörnan på Brantevik har öppet denna vecka ut kl 8-17 och till helgen 13 - 17 följt av ytterligare två helger till.

Inga kommentarer: