torsdag 27 augusti 2015

Bot och inte bara lindrade symtom

Jag har besvärats av självsprickor och eksem när jag varit stressad. För tio år sedan remitterades jag till hudmottagningen där en massa prover gjordes och de konstaterade en överkänslighet mot krom. I o f s har jag på inget sätt kunnat härröra mina självsprickor till just samband med krom, men de skrev ut stark kortisonsalva att använda. Det som då händer är att sprickorna och utslagen blir till blodiga sår, som sedan läker ihop efter ett antal dagars fortsatt behandling.
Saken är dock den att det alltså bara är symtomen som behandlats och inget har gjorts åt själva orsaken till eksemen och självsprickorna, med tanke på att jag inte ens varit i kontakt med krom. Det har jag ifrågasatt och varit väldigt kritisk till, men någon ytterligare hjälp har inte funnits att få i Jämtland. Förra veckan visade jag mina självsprickor för distriktssköterskan och hon rådde mig att kontakta en privat Hudmottagning i Malmö som behandlat själva problemet med laserbelysning, jag ringde dit och fick en tid om mindre än en vecka och eftersom de hat avtal med landstinget gäller mitt Frikort också där.
Där finns möjlighet till laserbehandling, men först ska jag vänta tills jag läkt ihop, för att sedan göra ett nytt allergitest eftersom dessa tydligen visar på mycket mer nu än för tio år sedan.

Inga kommentarer: