plockad rabarber under min Sakura i blom |
Du behöver en våg för att väga alla ingredienser och du bör mala kardemummakärnor direkt ur en kvarn |
Rabarberkaka med mandel och kardemumma
Sätt ugnen på 200°, smöra in en en form med löstagbar kant.
3 skalade stjälkar rabarber
Vispa
150 g rumstempererat smör
150 g kokossocker (1 3/4 dl)
luftigt. Tillsätt så
110 g ägg (2 st) rumstemperatur
ett i taget
30 g äggula (2 st) rumstemperatur
Blanda så ihop
7 g bakpulver (1 1/2tsk)
10 g vaniljsocker (1msk)
4 g kardemumma(1/2 tsk)
Sikta den torra blandningen i äggsmeten till en slät och fin smet.
Fördela smeten i formen och toppa med rabarbern, som du antingen kan lägga i på längden, eller skära i bitar. Lägger du i dem så här på längden blir det dock svårare att skära fina raka bitar.Blanda ihop
kokossocker och
färskmalen kardemumma
och strö över samt toppa med
hyvlad mandel
Grädda mitt i ugnen, sänk värmen till 180°, i 25 till 30
minuter, tills kakan släppt i kanterna. Ta ut och låt svalna. Servera medLeilas rårörda vaniljkräm
Ett perfekt sätt att fira mor idag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar