tisdag 5 maj 2015

Söndagsnöje

Så här vackert blommade rapsen i lördags!
Nu är jag i full gång med rehabiliteringsträningenOrup och har träffat alla i mitt vårdteam. Det känns väldigt bra, men jag är fortfarande oerhört trött, troligen av lättnaden av att äntligen vara här.
En väldigt uppmuntrande tavla,
som det gäller att hålla i minnet!
Säkert har det också betydelse att söndagsnöjet blev så arbetsamt helt oplanerat.
Först for vi till ÅbergsRabarberfestival, som Maja skrivit mer om här.
Jag nöjer mig med att visa lite bilder på det stora urvalet av godsaker
... innehållande just rabarber, som är en sådan favorit.
Vi testade varsin av dessa och jag tycker absolut att mitt val med rabarbermarängpaj var godast, så sådan ska jag göra själv med.
Den fantastiska magnolian ovan heter Genie och är både hög och sammetslen, jag köpte bara vad jag tänkt, Blåregn (avläggarna har nämligen inte rotats än), fylld kerria och sparris.
Kerrian satte jag i södra hörnet så att det kommer att blandas blommor mellan denna och grannens forsythia (min egen står lite längre ned vid min surjordshörnan).
Så här fint är det på en annan kolonilott nämligen.
Tillbaka vid kolonin planterade jag och min far blåregnet på pergolan bredvid löjtnantshjärtat och framför pallkragarna.
På lördagen hade jag även satt morötter mellan jordgubbsplantorna, eftersom de trivs så bra ihop
För att kunna plantera sparrisen grävde jag ett trädgårdsland framför växthuset, där jag också satt resten av potatisarnaSparris och potatis trivs nämligen bra ihop. Tack och lov att jorden är så sandig och lätt att gräva i!
Jag glömde nämligen helt bort mina gummisnoddar och flyttade också en massa marksten, men det verkar inte ha blivit någon skada!
Det är så fantastiskt att syrenen redan är redo att slå ut bara det blir mer sol! En dryg månad tidigare än jag är van vid!

Inga kommentarer: