onsdag 11 juli 2018

Glutenfri rulltårta med rabarber-/krusbärscurd

Nu är rabarbertiden i det närmaste över, men då finns å andra sidan älskade krusbär för att inte tala om hallon! Syrligt god rulltårta med lyxkant som dessutom är glutenfri bakar du så här enkelt
Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut
mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl

Rulltårta med Krusbärcurd
Sätt ugnen på 275 grader och vispa
3 ekologiska ägg
fluffigt och tillsätt
1 msk honung
Körvel enligt smak
Blanda ihop
½ dl fiberhusk
½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
och vänd ned i äggen. Bred ut på smord form , sätt in i mitten av ugnen och sänk till 250 grader, Grädda i 5 min och blanda under tiden
125 g mascarpone
125 g färskost
Vaniljsocker
Färskmald kardemumma
Till en jämn röra.
Ta ut och vänd så över rulltårtan på bakplåtspapper. Strö
råsocker över
och vänd tillbaka den till plåten.  Bred på Rabarber-/Krusbärcurd och ostsmeten.

Rabarber-/Krusbärcurd 
Skölj, skala och dela 
500 g rabarber/krusbär 
i cm-stota bitar och lägg i kastrull med 
1 msk honung 
Körvel efter smak 
och låt småkoka i 15 min. Ta från värmen och vispa i 
1 msk maizena 
och koka i 5 min. Ta från värmen och vispa i 
2 ägg 
Passera genom sil och sjud krämen i ca 2 min eller tills den tjocknar under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt 
50 g rumsvarmt smör 
lite i taget. Låt svalna och häll det som blir över i upp på steriliserad burk.

Inga kommentarer: