lördag 21 november 2015

Modellstudie på SARA

I torsdags blev det äntligen dags för mig att delta i Kroki SARA Swedish Academy of Realist Art, som flyttat hit till Simrishamn till denna höst.
Det är egentligen frågan om modellstudier eftersom modellen håller samma pose under hela de två timmarna, med paus var tjugonde minut. De kallar det dock för kroki  för att folk ska förstå att det handlar om nakenstudier.
Det var tredje gången det var öppet för fler än skolans elever, så jag var glad över att äntligen kunna delta. Eftersom det är så länge sedan jag senast jobbade med med modell tänkte jag börja med att ändå gå runt och teckna av posen från olika perspektiv som uppvärmning.

Det var dock så ont om plats mellan stafflier och stolar att jag bara kunde flytta mig lite och istället sätta mig eller ställa mig upp för att få olika perspektiv. Så det blev bara fem teckningar den första timmen.

Den andra timmen målade jag istället i akryl så att det skulle torka så jag kunde få med den hem efteråt. Jag målade i komplementfärgerna gult och blått för ljusa och mörka partier, och det gav grönt för mellantonen. Allt för att slippa blanda färgerna, vilket skulle stjäla tid. 
Min tidigare konstskolelärare berömde målningen
genom att påstå att han trodde det var en Emil Nolde!
Det blev inte väldigt bra, men med tanke på hur länge sedan sist jag gjort det kände jag mig väldigt bekväm och säker. Det kommer att bli oerhört bra bara jag kommit in i det igen, så nu vet jag exakt vad jag kommer att göra på torsdagkvällarna fram över!

Inga kommentarer: