onsdag 18 november 2015

Isolerat (och ljust)

Igår isolerade jag krukorna jag har i växthuset så att växterna i dem ska klara kylan. Nästa vecka ska det nämligen bli kallt och eftersom dörren till växthuset blåste sönder av stormen vill jag inte riskera min kiwi, vin, mm.
Först och främst så står krukorna på frigolit och så är krukorna inpackade i bubbelplast och fiberduk. Längre fram ska jag även sätta frigolit runt krukorna
Min mini-kiwi har tre frukter längst upp till vänster i bild, så dem ser jag fram emot att få avnjuta till jul!
Det är så häftigt att mina rosor fotfarande blommar! Här är bilder från igår med klätterrosen mot stugan, som har flera blommor och knoppar.
Även min Hankypanky-ros, den har jag tydligen inte berättat om tidigare, men köpte på Apotekarns för ca fyra månader sedan.
Så här vackert blommade den tidigare i somras och så är den remonterande och blommar nu igen! Jag har redan tagit hem rosor för en till två veckor sedan av den, eftersom jag är mycket mindre på kolonin nu än i somras.
Jag är också så fascinerad över att det är just så tidigt fast det är november. I måndags tog jag t ex denna bild 7,22 och solen var helt uppe 7,39. I Östersund, däremot, gick solen upp först kl 8,25, alltså 46 minuter senare. Istället för att det är ljust under 6 timmar och 47 minuter är det ljust här i 8 h och 15 min; inte undra på att det känns ovanligt ljust för att vara november (även utan snö)!

Inga kommentarer: