söndag 1 mars 2015

Härligt tantigt

Det har varit en hel del tant-prat senaste tiden. Mycket pga statyn i Växjö, som jag skrev om härom dagen, antar jag. Därför tyckte jag att det var så kul med denna lapp på porten igår:
Jag har verkligen fantastiska grannar! De var dock väldigt lugna och jag var så seg att jag inte iddes gå ned och gratta samt få mig en bira, utan tog mig ett bad istället.
Jag kom dock på att eftersom jag bara hade hälften så många läsare när jag gjorde mitt stora tant-inlägg så vill jag påminna om det här nu, med tanke på att vi åter verkar vara inne i tant-tider!
Ewa Carlsson med underbara målningen
Doris Goes Shopping på bild lånad
från Örnsköldsviks museum & konsthall

Jag publicerade lappen överst på Instagram med den (trodde jag) ironiska texten Kan ni tänka er, här på Österlen blir man tant först 30 år efter att man blir det i Norrland! Vilken härlig uppräckt... 
Tyvärr funkar ju inte ironi i skrift så ofta så därför blev jag tvungen att förtydliga att jag (till skillnad från många andra tydligen) inte alls har något emot att vara tant. Utan snarare störs av att folk tycker att jag ser så ung ut att de inte tror att jag upplevt allt jag har. Jag tycker verkligen inte att tant är något skällsord, utan tycker snarare att tant handlar om en äldre kvinna (än mig) som man har förtroende för . Kanske eftersom mammas alla norska mostrar ju varit tanter [norska och danska för faster/moster] sedan de var tonåringar. Jag har därför refererat till mig själv som just tant i 15 år. 

Inga kommentarer: