söndag 22 mars 2015

Välkomnande!

Igår var jag och ytterligare 120 personer på en välkomstträff för alla de drygt 1200 personer som flyttat in i Simrishamns kommun 2014.
Eftersom här är Sveriges största fiskehamn bestod lunchen givetvis av fisk. Närmare bestämt en god soppa  med även grönsaker och saffransmajonäs.
Jesper Aspegren var konferencier och presenterade politikerna, nuvarande ordförande Karl-Erik Olsson (s) och tidigare ordförande Anders Johnsson (M), liksom nya kommundirektören Diana Olsson,
Också några tjänstemän, som kulturchefen och stadsbyggnadschefen berättade och svarade på frågor.
Det var även en hel del underhållning av Kulturskolans fiol-elever, som jobbar efter suzuki-metoden, som innebär att det börjar spela redan från 4 års ålder, utan noter. Den har utvecklats för att lära sig på samma sätt som barn t ex lär sig prata eller gå och som inom kattfrostran. Dvs med mycket beröm och uppskattning så att lusten att lära blir stor.
Vi fick också trycksaker, liksom kaffe och tillfälle att prata med alla. Ett fantastiskt initiativ av kommunen, som verkligen gjorde att i a f jag känner mig väldigt välkommen!

Inga kommentarer: