fredag 2 januari 2015

Lite fusk efter jul och saffirbröllop

Så hör efter en evighet med festmat (känns det som) var det igår dags att fuska lite för mig. Jag hade rökt lax hemma, men orkade varken göra riktig dillstuvad potatis eller riktig gravlaxsås. Med crème fraishe hemma fuskade jag istället ihop den stora räddningen.

Jag kokade bara potatisen med dill och rörde så ihop Dijonsenap-röra med
Créme fraishe 
Dijon-senap och
mer Dill
och smakade av. Det passade perfekt som substitut för dem båda! Klart mycket bättre än den pizza de flesta tydligen väljer på nyårsdagen!
Nu har det verkligen varit enormt mycket god mat och dryck, under jul, mellandagar och nyår. Maja är fantastisk på att laga mat(som ni säkert redan förstått) och i mellandagarna kom även Mia med familj och hennes man, Tomas, lagar också oerhört god mat. Så här såg det ut på kolonilotten när vi var där och fikade härom dagen:
Det är ingen särskilt bra bild, eftersom nästan ingen tittar in i kameran, men kanske får ni i a f en känsla av hur trevligt vi alla haft det dessa dagar. Så tack snälla familjen K för besöket!
Andra dagen de var här hjälptes Maja och Tomas åt och gjorde pizza med julskinkan som vi ätit sedan julafton.
Dagen efter rökte Tomas räkor till middag i klotgrillen, som vi åt med ostarna på bilden, vitlöksbröd och aioli.
Till dessert fick vi bil-pannacottan ovan. De hade sorterat Ahlgrens bilar efter färg och så smält dem i grädde, gelatinblad och vanilj som hälldes i lager som en pannacotta.
På nyårsafton firade mina föräldrar saffirbröllop och då hade familjen K farit på förmiddagen, så istället för present bjöd Maja och jag dem på en riktig festmiddag. Som fördrink blandade jag till en
Saffirprosecco
av lika delar
Det blev riktigt gott
Som förrätt blev det en antipati med olika delikatesser.
Till huvudrätt gjorde Maja champimjongratinerad hummer och dessert
 blev hennes traditionsenligt underbara Crème Brûlée, som hon bränner av ovan.
Recepten finns i de gröna länkarna.
Imorgon bitti ska jag köra igång på allvar på gymmet!

Inga kommentarer: