måndag 5 januari 2015

Första helgen 2015

Den har verkligen varit händelserik, denna första helg det nya året. Och fantastiskt vackert solig, trots att stormen Svea också gjorde det blåsigt som sjutton.
 
Lördagen började jag med att träna på Wellnez och det gick väldigt bra, fast jag inte kunnat träna sedan i november p g a div fysiska problem.
Det hade blåst och regnat hela natten men när jag kom ut från gymmet var himlen blå och solen sken, fast det fortfarande blåste en del.
For därför på en liten utflykt till Olof Victors (ovan) när jag duschat och klätt mig. Där är så oerhört mysigt så vi tog en lätt lunch där. Vi for så vidare till Hylkegården, som också är väldigt mysigt och där handlade jag lite på rean.
Mina fysiska problem beror nog på en vagel i ögat som ska opereras bort. Den gör att jag knappt använt linser på nästan hela hösten och antagligen har jag försökt avlasta högra ögat, där den är genom att överanstränga mitt vänstra (förlamade). Det innebär att det känns som om jag har ett eldklot där ögongloben sitter och det har jag känt av mycket den senaste tiden.
En mogen citron på mina föräldrars inglasade balkong
Jag sov därför en stund efter att ha kommit hem och sedan bjöd jag på middag och la mig sedan rätt tidigt. 
Söndagen var också solig så vi gick en riktigt lång promenad i nästan 2 h i Bäckhalladalen
Innan vi gick var det dock dags för operation katträddning, eftersom grannens Asta smitit upp i ett träd så Maja fick klättra upp på en stege och hämta ned henne.
Det var så kallt under natten att det frusit till ett lager is på tjärnen i just Bäckhalladalen. Under promenaden plågade eldklotet bakom vänster öga mig allt mer, så väl tillbaka hos mina föräldrar somnade jag i fler timmar, 
Under tiden for snälla Maja och pappa till kolonilotten i fullmånens sken, med allt jag tänkt göra så nu hänger en lysande krans i fönstret där,
Jag har köpt mer gasol och de satte den i gasolkaminen, tände den och det blev genast varmt o gott i den lilla stugan! Mysigt ser det ut med, eller hur?
Lamporna i rabatten lyser tydligen också som de ska
Ett tunt islager i vattentunnan:
När jag väl kom hem var Greta riktigt misstänksam. 
Jag luktade ju av Asta och hade därmed bevisat min otrohet mot henne...

Inga kommentarer: