torsdag 8 januari 2015

Handfast och smart!

Några smarta tips jag lånat från Aftonbladet:

1. Slipp öppen gylf

När jeansen har hängt med ett par år är det lätt hänt att dragkedjan blir lite utsliten. Då kan du trä en nyckelring i dragkedjan som du sedan fäster på knappen och vips – du riskerar aldrig mer att gå med gylfen öppen.

2. Vik smart och få mer plats

Genom att vika dina t-shirtar på rätt sätt får du mer plats i garderoben, dessutom är det enkelt att få en överblick av t-shirtarna och motiven.

3. Mjuk tisha med vattenbad

Mjuka t-shirtar är de bästa t-shirtarna. Tycker du att dina tishor har tappat stinget och blivit hårda kan du lätt mjuka upp dem med ett vattenbad. Häll i två matskedar salt och vatten i en bunke, lägg ner tishan och låt den ligga i under en dag innan du hänger upp den. Tvätta – häng upp igen, klart!

4. Aldrig mer knapplösa plagg

Hur less blir man inte när knapparna lossnar? Pensla på lite genomskinligt lack på knappen och den sitter som berget.

5. Gör skorna vattentåliga med bivax

Canvas-skor är känsliga mot vatten och kan lätt bli fläckiga, men genom att smörja in skorna med ett tunt lager bivax så blir de vattentåliga. Smart va?

6. Hela strumpbyxor med hårspray

Att nagellack för susen för rispor på strumpbyxorna känner du säkert redan till, men ytterligare ett knep för att undvika hål är att preparera med hårspray. Så passa på att spraya strumpbyxorna innan du ger dig ut så håller de bättre.

7. Det perfekta uppviket

Det är inte helt enkelt att få till de där perfekt uppvikta skjortärmarna – ända tills nu. Följ bara instruktionerna nedan så kommer du alltid få till en snygg avslappnad skjortlook.

8. Rädda snöret med sugrör

Hur irriterande är det inte när snöret åker ur luvtröjan eller mysbrallorna? Ett knep för att lösa det är att trä snöret genom ett sugrör och trä det genom tröjan/byxorna. Och har du inga sugrör hemma fungerar givetvis säkerhetsnålen men det tar lite längre tid.

9. Håliga jeans i kylan

Under vintern är ett snyggt, och lite varmare knep, att ha ett par snygga strumpbyxor under jeansen.

10. Motverka svettodören med tepåsar

Tepåsar håller dina skor fräscha och absorberar illaluktande odörer. Ett annat knep är att pudra lite bakpulver i skorna som har samma effekt.

11. Bli kvitt rispor med hudlotion

Råkat få en rispa i lädret på jackan, skorna eller väskan? Testa med att applicera lite hudlotion på rispan. Men undvik att smörja in färgat läder med risk för fläckar så detta gäller främst på mörkt skinn.

Gillade du hacksen? Glöm inte att följa Theyouway (extern länk) på Facebook för att ta del av fler tips, nyheter och riktigt bra tävlingar!

Inga kommentarer: