måndag 30 juni 2014

Strandad med Drejeriets medlemmar

Linda Svedberg Vått I - V
I lördags var det vernissage för den traditionella sommarutställningen med Drejeriets egna medlemmar, Strandad.
Gunhild Åkerblom Strandad I
I vanlig ordning är det en oerhört vacker utställning som visar på såväl yrkesskicklighet som glimten i ögat hos medlemmarna.
Anniki Andersson har gjort en installation med
de enskilda delarna Ryssen, Tysken och Solen
ÖP berättar Andersson att installationen ovan heter För din skull, vilket inte framgår i verkförteckningen:
– Jag har gjort en ubåt. Jag började med den innan OS, det är en rysk ubåt. Just nu är det mycket prat om att bygga ut krigsmaterial och man blir påverkad av det som syns i media. Planet som är nedanför är tyskt, säger hon.
Kerstin Staake Horisont I - VI
Av de tretton medlemmarna i  Drejeriet deltar sex i Strandad, som kommer att visas hela sommaren må - lö t o m 23 augusti.
Linda Svedberg Skal A - Ä
– De här kanske växer i vattnet och de verkar föröka sig, berättar Linda Svedberg om sina Skal ovan för  ÖP och tillägger att hon lagt ner mycket jobb på dem och de båda andra verk som hon visar.
Björn Dahlström Plocke Pinn
Verken är de enskilda medlemmarnas egna tolkningar av vad som kan vara Strandat, så det är mer är keramik som visas. Som Björn Dahlströms Plocke Pinn ovan.
Staffan Alm Sjöjungfru
 – I år syns det verkligen att alla medlemmar jobbar i väldigt olika stilar, säger Anniki Andersson till ÖP och det stämmer verkligen.
 I Strandad visas både bruksföremål som fat, vaser och skålar, liksom mer konceptuella verk. jag uppskattar verkligen bredden hos det här härliga gänget keramiker!
Staffan Alm Snäcka och Bläckfisk

Läs mer om utställningen i ÖP!

Inga kommentarer: