söndag 15 juni 2014

Mycket att fira!

Den senaste tiden hat det varit mycket att fira för oss, så vi har skålat i mousserande rosé, eller rosa champagne som Jacob Dahlin sa på 1980-talet, på balkongen. 
Min lägenhet är såld och det börjar lugna ned sig lite, eftersom flyttlasset kommer att gå först v 30. Jag har fått hjälp att packa en hel del av mina föräldrar, som nu åkt hem till Skåne igen, där de ska fortsätta renovera min lägenhet, fantastiskt nog!
Jag fyllde år härom dagen och fick både presenter, Pavlova-tårta med jordgubbar, lunch och middag. Finaste presenten är dock all hjälp jag får och att vi firade tillsammans.
Fredagen den trettonde har varit min lyckodag, sedan jag just den dagen fick ett stipendium på 50 000,- . Jag köpte därför en triss-lott och Lyckokakan tyckte jag ska be om hjälp för att få den. Vinst blev det. Men inte mer än 30:- x 2...
Skancke-stenen vid Hackås kyrka avtäcktes 22 juli .
Det är en minnessten över riddaren och hövitsmannen
Örjan Karlsson Skunk till 500 årsminnet av hans död.
Han räknas som upphovsman till släkten 
Skancke
I går och i fredags var det släktträff för svenska, norska och finska delarna av Skancke-släkten. Middagen på GIII blev verkligen över förväntan. Carpaccio med parmigianno och Cabernet Sauvignon följt av röding med  sötpotatis och en Pinot Noir följt av fantastisk chokladdessert. Mest njutbart var dock samtalet med konstgalleristen Ciléne Andréhns mor Inga-Lill som är fantastiskt trevlig och hade massor att berätta från över 20 år utomlands. Hon har jobbat för bl a SIDA i Indien, Sydafrika, Bosnien och massor av andra länder i bl a Afrika i. Oerhört givande!

Inga kommentarer: