tisdag 9 november 2010

Östersund - det nya meckat för inredningsbutiker 1? - Otto & Emma

De senaste månaderna har det öppnat massor nya inredningsbutiker, gärna i lantlig stil, i vår lilla stad, så jag tänkte presentera några här eftersom. Jag börjar med Otto & Emma på Hornsgatan 10, Frösön.
 Maith Edlund, som under många år arbetat med ekonomi och juridik, blev sjukskriven i 1,5 år, varpå hon öppnade sin "lilla oas" på Frösön i våras. På Otto & Emma säljer hon renoverade gamla möbler och  inredningsdetaljer i gammal lantlig stil. Det renoverade utbudet är från 1700-talet framtill 1940-talet, gärna ommålade i vitt och med den litet slitna stil som brukar kallas för Shabby Chick. Maith säger att hon blir pigg så fort hon kommer in i sin lilla butik för att hon trivs så bra med alla grejor och med alla kunder som kommer in.
bilder från http://ottoemma.blogg.se/
Hon skulle gärna se att någon öppnade en butik med 50-talsinredning i samma kvarter. Själv har hon dessvärre inte plats för det i sitt utbud, men en sådan butik skulle verkligen få ett ultimat läge. Det 50-talsinspirerade Svenssons kafé ligger nämligrn tvärs över gatan.

fler butiker följer!

1 kommentar:

Maja sa...

Det är en mysig butik men det finns dom som är ännu mysigare i denna stad tex. Mormor Hildur