Mer gott med zucchini är dessa goda Zucchinirullar med mozzarella och betsås. Jag använde gulbetor idag men både rödbetor och polkaberor är också mycket gott till.
Hyvla
2 zucchini
på längden med en osthyvel. Lägg dem på en skärbräda, salta och peppra. Fördela
250 g skivad mozzarella
på skivorna, strö över
1 dl basilikablad
och rulla ihop dem så hårt det går. Fäst eventuellt ihop dem med tandpetare.
0.5 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar
Vispa upp
1 ägg
i en skål och häll upp
1 dl sesamfrön
på en tallrik. Doppa zucchinirullarna först i äggsmeten och sedan i fröna. Stek dem runt om i
1 msk smör
1 msk olivolja
7–8 minuter.
Koka
1 röd- gul eller polkabeta
al dente och riv denmed rivjärn. Häll över
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
på längden med en osthyvel. Lägg dem på en skärbräda, salta och peppra. Fördela
250 g skivad mozzarella
på skivorna, strö över
1 dl basilikablad
och rulla ihop dem så hårt det går. Fäst eventuellt ihop dem med tandpetare.
0.5 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar
Vispa upp
1 ägg
i en skål och häll upp
1 dl sesamfrön
på en tallrik. Doppa zucchinirullarna först i äggsmeten och sedan i fröna. Stek dem runt om i
1 msk smör
1 msk olivolja
7–8 minuter.
Koka
1 röd- gul eller polkabeta
al dente och riv denmed rivjärn. Häll över
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Avnjut rullarna med yoghurtsåsen och ev kokt bulgur, ris, couscous e dyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar