tisdag 19 september 2017

Tomat- och champinjonpaj

När det finns massor med tomater och lök på kolonin, timjan på balkongen och skogschampinjoner på tomten är det bara att avnjuta skördetiden med en paj.
Sätt ugnen på 225 grader och kläm ihop
2 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
2 krm örtsalt
100 g rumsvarmt smör
Till en deg och låt vila kallt i en halvtimme. Förgrädda under en kvart i 200 g medan du fräser 
2 hg borstade och skivade champinjoner 
tills de knäpper, vilket betyder att vätskan kokat ur dem. Lägg i
1 klick smör
3 skivade sharlottenlökar

Rör ihop
3 ägg
1 dl grädde
1/2 dl hackad timjan
Ca 1 dl riven ost
Häll ur stekpannan i pajskalet och även äggstanniningen. Liksom
400 g skivade tomater
Grädda 20-30 min tills pajen fått färg. När pajen tagits ut klicka över
4 msk créme fraishe
Avnjut med lite sallad.


Inga kommentarer: