Jag måste ha haft för lite mjöl i mina eftersom de flöt ut istället för att bli som kullar med pärlsocker på |
Börja med att sätta ugnen på 225°
1-2 ägg
1½ dl socker
vispas ihop
rumsvarmt smör
sur grädde Det förutsätter dock att det är äkta 40%-ig färsk grädde o inget annat med tillsatser i!!!
Röres ihop med äggsmeten.
bakpulver
Blandas ihop och rörs i resten av smeten till lagom konsistens. Det innebär betydligt tjockare än t ex sockerkakssmet så att de enkelt kan klickas ut som små kullar på bakplåtspapper med jämna mellanrum. Strö över
pärlsocker
Ställ plåten i ugnen och grädda på 200° tills de fått färg.
2 kommentarer:
Hos oss gick dessa bullar under namnet hastbullar eftersom mamma alltid bakade dem när det kom oväntat främmande och kanelbullarna var slut. Fats hon anväde nog bara mjölk tror jag fast det togs nog det som fanns i "hastigheten"
Jo, så funkade det för farmor med o det fanns inget recept utan jag fick kolla hur hon gjorde o hjälpa till, helt enkelt. Kul jag har fått höra flera som fått liknande receptlösa bullar med div namn.
/*
Skicka en kommentar