tisdag 20 augusti 2013

Önskerepris

I lördags var det vernissage för den samlingsutställning medlemmar av Östersunds kollektiva grafikverkstad visade på Grafiska sällskapet i Stockholm tidigare i somras.
Fast jag är medlem sedan länge hade jag helt missat den utställningen, så jag var inte med på den och har heller inte varit till Stockholm så att jag kunnat se den.
Som tur är gör de nu en repris av utställningen på Ahlbergshallen t o m 1 september, så nu har även jag fått avnjuta den!
– Vi bestämde ganska nyligen för att vi skulle ha en utställning även här, berättar konstnären Cathrine Johansson, som dessutom jobbar som konstansvarig på Östersunds kommun, för ÖP.
Vissa verk har jag sett eftersom det visats tidigare, men några verk är helt nya för mig och sammanhanget är det verkligen. Det är också kul att se hur olika medlemmar presenterar sig även med annat än just grafik.
Kersti Grönlund En Stund för Mig själv i blandteknik med textil
Anna Cronheden visar serigrafier, här Färdledaren håller låda och Kontrollanter med trixigt följe.
Jimmy Dahlberg visar installationen Fri energi och till höger hänger Åsa Jönssons serigrafi Vandraren
Kristina Wrang visar färgranna monotypierna To be Young III, To be Young II och To be Young I
Ewa Carlsson visar Cow-moo-flage I, Cow- moo-
flage II
och Cow-moo-flage III i blandteknik
Konstnärerna som ställer ut är Elisabeth All, Anniki Andersson, Elisabeth Athle, Johanna Bahlenberg, Ewa Carlsson, Pernilla CederlundAnna Cronheden  Jimmy Dahlberg, Helene Danielsson, Susanne Frunck, Ylva Hagerlind, Maja Hallén, Anki Hallqvist, Kersti Grönlund, Inger Jacobsson, Cathrine Johansson,  Åsa Jönsson, Gunnel Lundholm, Annica Nordin, Anna Olsson, Maria Olsson, Ingegärd Pettersson, Mari Vedin Laaksonen och Kristina Wrang.

Läs mer om utställningen i LT och ÖP!

Inga kommentarer: