Rabarber cheesecake med vit choklad
jag började med att koka
7 ½ dl skivad skalad rabarber
2 dl råsocker
1 urskrapad vaniljstång
i c:a 20 min tills rabarbern var mjuk och rörde om försiktigt. Under tiden gjorde jag
satte jag ugnen på 200° och mixade
300 g digestivekex
150 g rumsvarmt smör
Tryckte ut kexbottnen i en springform med löstagbar kant och lät bottnen fortsätta hela vägen upp till kanten. Förgräddade så kexbottnen i 175° i mitten av ugnen under cirka 10 minuter.
Tog ut bottnen och sänkte temperaturen till 150°.
400 g färkost
1 vaniljstång (endast fröna)
krämigt.
Vispade ner
3/4 dl råsocker
2/4 dl maizena
Rör försiktigt ner ett av
3 ekologiska ägg
i taget och rör ned
3/4 dl vispgrädde
Hackade
150 g vit choklad
och smälte den på låg effekt i micron och blandade ned den i ostsmeten.
Rörde ner rabarberkompott lite slarvigt i smeten och hällde allt den i det förgräddade pajskalet.
Gräddade cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat. Kyl cheesecaken och servera kall. Smaskens!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar