Någon sur mjölk hade jag dock inte utan jag satte
1 1/2 tsk mjölk framme över natten så att den surnade
Creme fraishe à la Strömsö-Paul
2 1/2 dl grädde- pastöriserad
1 1/2 tsk surmjölk
Blanda
och låt stå framme i rumstemperatur i 2 dygn. Hållbar som attan i kyl.
3
smaksättningar för dippsås eller som kall grillsås:
Bearnaisesmak
till grillat kött
1 dl hemgjord creme fraiche
Koka
0,5 gullök
mjuk
i
0,5 dl vinäger
0,5 dl vatten
Låt
kallna innan övriga ingredienser blandas i
1 kruka dragon, finhackad
1 kruka persilja, f
inhackad salt, peppar
Äpple
och pepparrot
till grillad fisk
Blanda
1 dl hemgjord creme fraiche
¾ dl rivet äpple
¾ dl pepparrot salt,
peppar
Citron
till grillade grönsaker.
Blanda
1 dl hemgjord creme fraiche
1 citron, zest och hälften
av fruktköttet
0,5 msk socker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar