torsdag 15 maj 2014

Vägran!

Katter är väldigt konservativa och vill att allt ska vara som det brukat vara. Därför har det varit rätt jobbigt för Greta senaste dagarna när jag flyttat bort en massa ur lägenheten för att den ska vara luftig inför visningar av den.
Greta vägrar lämna klöstornet!
I tisdags fick hon helt enkelt nog, när jag skulle flytta bort hennes klöstorn på kvällen eftersom vi skulle åka tidigt på morgonen. När jag burit ut det i hallen kom hon störtande och klättrade nogsamt upp för varje våning på det, klöste och flyttade inte på sig. Eftersom hela hennes sinnesro verkade bero på det fick därför både det och hennes andra klösbräda stå kvar över natten.
underbart när allt är som det brukar vara!
Varje gång hon vaknade och såg sig omkring blev hon ändå orolig eftersom allt såg så konstigt ut. Desto skönare tyckte hon därför att det var att komma fram till mor och far i Simrishamn, där allt ser ut som det ska göra. Hon ville t ex bara gå en kort promenad innan hon återvände till den trygga vanligheten inne.

3 kommentarer:

askott597 sa...

När vi flyttade till Tängtorpet från Ås centrum 1995 hade vi tre katter. De blev väldigt oroliga när möblerna bars ut. När vi tog sängarna från sovrummet förstod de att det vara fara o färde och de hoppade helt sonika upp på släpvgnen där sängarna fanns. Det var bara att stoppa in dem i kattburen och ta med . Sen måste de stängas in i nya husetmen det var bättre för dem när de såg vart möblerna tagit vägen och hittade igen sina favoritliggplatser. Så jag för står Greta. Trist att du flyttar men jag förstår dig. En färgklick mindre dock här i Jämtland.

Lyckans Smed sa...

Tack, snälla Eva!

Kram från både matten och katten
/*

Lyckans Smed sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.