måndag 5 maj 2014

KulTur 2014

Igår gav jag mig ut som publik på KulTur och det blev en riktigt lyckad tur. Det är alldeles för sällan jag får tillfälle att besöka kollegor i deras ateljéer och verkstäder.
Vi började med att åka till Linda Svedberg (nedan) och Staffan Alm i deras verkstad (båda bilderna ovan) i Lugnviks industriområde.
Vi hälsade så på fina Josefin Sundnäs Wallin i hennes ateljé, som jag gått förbi väldigt många gånger, men aldrig varit in i tidigare.
Näsorna till vänster är från projektet Galleri Gatan, som även jag var med i 2004. Hon ställde ut i skyltfönstret hos en optiker och hade glasögon på dem alla.
Även i år besökte vi Måd Demår, men i år i nya lokalen på Storgatan. Väldigt trevligt och tänk att henens man Ove bakat Malin-kaka, som hon bjöd på där!
Även Storsjöhyttan fick besök och där visade de bl a vaser i det rum som tillkommit sedan de lev Eco musée 2012. Det handlar om museum som fokuserar på identiteten hos en plats och baseras på lokal delaktighet, som syftar på att förstärka välstånd och utveckling av lokalsamhället.
 
Vi avslutade med ett flera timmars långt och trevligt besök hos kreativa Marina Jonsson i Formas lokaler.
Det är väl just anledningen till att jag sällan hälsar på i kollegornas verkstäder; det slutar med att vi pratar så mycket och länge att flera timmar bara försvinner. Fem ateljéer på en dag  måste därför ses som en bragd och jag tackar alla för väldigt trevliga timmar, som försvann i ett nafs!
Läs mer om KulTur i ÖP!

Inga kommentarer: