måndag 19 maj 2014

Karma?

Jag läste att tidigare polischefen Göran Lindberg skadats allvarligt och medvetslös fördes iväg med ambulans till sjukhuset i Västervik efter en trafikolycka med en fyrhjuling. Enligt Vimmerby Tidning hittades han blodig på avfallsstationen utanför Vimmerby på på onsdag förmiddagen.
Bild ur Vimmerby Tidning
På olycksplatsen låg en del verktyg invid Lindberg och det gjorde att det i början diskuterades om Lindberg, som är frigiven villkorligt sedan i januari efter att ha avtjänat 2/3 av sitt straff för Fallet Nora, kanske skulle ha blivit angripen. Polisen i Kalmar län anser dock att det hela rör sig om en olycka eftersom Lindberg kört för fort i kurvan, ramlat av fyrhjulingen och slagit sig mot asfalten. Det innebar att verktygen ramlat ur verktygslådan på fyrhjulingen och enligt polisen saknade han hjälm.
Bild ur Aftonbladet
Lindberg har sedan många år en skogsfastighet utanför Vimmerby och sedan han i januari frigavs villkorligt från det sex år långa fängelsestraffet för bland annat våldtäkt har han regelbundet uppehållit sig där, enligt uppgifter till Vimmerby Tidning. Han hade fått en skallskada och togs in för observation. På torsdagen meddelade Rolf Asmundsson, pressekreterare vid landstinget i Kalmar, till Aftonbladet att Lindberg lämnat sjukhuset. 
– Initialt var det ett traumalarm men i dag har han skrivits ut. Det är det vi kan uttala oss om, säger han.
Buddha var inte en gud. Han påstod aldrig att han var en gud.
Han påstod aldrig att han var Guds son. Han påstod aldrig att
han var Guds budbärare. Han var en människa som nådde
 Nirvana genom mänskliga ansträngningar.

Bild lånad från relationalbuddhism.org
Genast kommer då rykten om karma i svensk betydelse i svang. Alltså att den som gör något ont råkar ut för olyckor eller orsak och verkan. Det kan ju verka oskyldigt, men är en total misstolkning av de österländska tankarna på karma. Om det nu vore så är jag oerhört nyfiken på när jag ska få belöningen efter min olycka, som orsakat så mycket mer lidande än Lindbergs, för jag har definitivt inte gjort något som det minsta ens påminner om Lindbergs brott.

"Det finns inget 'karma-hjul '. Inte på det sätt som ni har föreställt er det.Många av er har föreställt er att ni befinner er i ett ekorrhjul där ni arbetar avskulderna för tidigare handlingar och ihärdigt försöker att inte skapa några nya skulder. Det är vad vissa av er har kallat 'Karma-hjulet '. Det skiljer sig inte så mycket från en del av era västerländska teologier, för i båda dessa föreställningar ses ni som ovärdiga syndare som strävar efter att skaffa er tillräcklig oskuld för att få höja er till nästa andliga nivå.  Men den upplevelsen jag har beskrivit här kallar jag det kosmiska hjulet eftersom det inte finns någon ovärdighet, skuldbetalning, straff eller rening. Det kosmiska hjulet beskriver helt enkelt den yttersta verkligheten, eller vad man skulle kunna kalla för universums kosmologi.  Det är livscykeln, eller vad jag ibland kallar för 'processen'. Det är en bildfras som beskriver tingens icke-början-och-icke-sluts-natur; den ständigt öppna vägen till och från alltings allt där själen i glädje reser genom evigheten."
Neale Donald WalschSamtal med Gud En ovanlig dialog, från paranormal.se
Nej det finns ingen rättvisa utan bara acceptans av vad som sker utan att kämpa emot det.

Inga kommentarer: