måndag 2 december 2013

Visst finns tid för träning!

Det är rätt vanligt att människor menar att det inte har tid att träna, men det skulle jag vilja påstå är en oxymoron, alltså att det är att säga emot sig själv: Det är nämligen bevisat om och om igen att om man tränar så orkar man med mycket mer eftersom man då får mer energi. Här följer ytterligare några bevis för att tid för träning visst finns, bara du tänker om:
visst har du tid att träna?!
Att bana in en ny vana sägs ta 21 dagar, vilket innebär att bara du klarat av att göra något i tre veckor så kommer det sedan att ske automatiskt och du kommer att sakna att inte göra det när det sker.

Den träning som blir av är den bästa, så sänk ambitionsnivån! Om du hinner med 20 minuter en dag, eller kanske bara 15 minuter, så är det toppen om du verkligen tar vara på den tiden. Boka in några längre träningspass i kalendern de dagar du vet att du har tid och undvik att boka om eller t o m av. Andra dagar räcker det bra med  några minuters träning här och där istället.
dygnet har ju 24 h och träningen ger dig mer energi!
Underskatta heller inte vardagsmotion, som att t ex gå av bussen några hållplatser tidigare, ta trappan istället för hissen osv. Forskning visar att stillasittande är den största boven vid ohälsa så ta tillvara de tillfällen som ges! Gå eller cykla kanske till jobbet, ta en promenad på lunchen eller kanske en en efter middagen.

Istället för möten i konferensrum kanske det går att flytta ut mötet i naturen medan tiden ni tar ett promenadmöte ihop? Långa samtal gående håller även koncentrationen på topp.
en träningsdagbok kan vara motiverande
Med en träningskompis så blir träningen verkligen av eftersom du inte vill svika träningskompisen och dessutom kan ni då peppa varandra.

För en träningsdagbok så är det mycket lättare att följa dina framsteg. Skriv inte bara ner vad, hur och hur länge du tränat, utan även hur du mår och kände före, under och efter passet. Då får du ett "kvitto" på dina framgångar mot ett sundare och hälsosammare liv.

Det sägs också att om man inte har tid att träna så får man snart ta sig tid att vara sjuk!

Inga kommentarer: