söndag 29 december 2013

Adventsvinst för fika-freaks

Jag har sällan tur i t ex utlottningar (eller kärlek för den delen), men brukar däremot vinna emellanåt när man tävlar med motiveringar, slogans o dyl.
Till den första advent hade mysiga 50-talsfiket Ebbas fik i Helsingborg, som jag verkligen gillar, en tårttävling, där man skulle motivera varför just jag skulle vinna.
Prinsessårtan jag vann från Ebbas fik.
Nu är det ju väl långt mellan Östersund och Helsingborg, så därför tävlade jag för min tårtälskande fars skull. Det är ju betydligt närmare från Simrishamn till Ebbas fik.
Jag motiverade vinsten med att jag är tårtälskare av födsel och ohejdad vana och hänvisade till historien om när fars morfar och farfar brukade dela på en hel gräddtårta direkt efter det rikliga julbordet varje julafton. Jag brukar hävda att det är anledningen till att vi är sådana fika-freaks i min familj.
Dammsugare heter hos Ebbas Electrolux Dammsugare
Utöver motiveringen skulle man också svara på vad Chokladbollar kärleksmums heter hos Ebbas. De heter (fyndigt nog) kalaskula och TV-ruta, medan Dammsugare har tillägget Electrolux Dammsugare. Min tanke var att mor och far skulle få tårtan som adventspresent, men härliga ägarinnan Ebba Jarnhag ville gärna ha en bild av oss tårtälskare så hon gick med på att vi kunde hämta adventspresenten när jag kommit ned till Skåne för att fira jul!
jag, far, mor och Maja äter raggmunk på Ebbas fik och
fick sedan med oss tårtvinsten hem i en låda 
Snacka om att inte bara den här bönan, utan hela familjen blev överlyckliga och både Maja och jag klädde oss à la 50-tal tills vi skulle dit. Väl där passade vi även på att äta härliga Raggmunkar också. Se ovan!
Maja, som länge varit inspirerad av 50-talet har nu även skaffat
glasögonbågar i 50-talsstil så hon gjorde sig så här bra framför disken
till 
Ebbas fik och hon hjälpte även både mig och mamma med frisyrerna.
Tårtan avnjöts sedan av oss alla  i sällskap med mina föräldrars grannar under flera dagar, så jag är verkligen glad över att också jag fick tillfälle att äta den. Tack snälla Ebba för det!

Inga kommentarer: