lördag 28 december 2013

Tränande bystdrottningar?

Jag har aldrig varit särskilt storbystad, men något jag inte direkt tog i beräkning var att min viktnedgång även skulle innebära att jag behöver köpa nya behåar. I samma storlek som när jag var ung, vilket innebär att jag bör ha några kvar hemma, men för tillfället har jag fått två som mor vuxit ur.
Jag vill egentligen inte ha stötte byst, utan
är nöjd och glad så länge jag är vältränad
Det borde inte vara förvånande eftersom själva bröstet ju består till största delen av fettvävnad, som därför inte kan tränas, Men man ska ju kunna träna så att brösten ser ut  att vara både större och fastare eftersom musklerna finns under fettet. Större bröstmuskler och bättre hållning sägs kunna göra underverk för hur bysten uppfattas, så jag tolkar det som att min hållning varit bra hela tiden därför.
Pectoralis major and clav. deltoid muscles
Bröstmusklerna Pectoralis major
på bild lånad från www.science-art.com
Bröstmusklerna tränar du enklast med armhävningar, bänkpressflyes och face-pulls.
Flera varianter av armhävningar ser du här, men du tränar bröstmusklerna enbart med de där armarna böjs åt sidan, medan de där armarna böjs bakåt istället tränar triceps.
Bänkpress är också en bra övning, fast den kräver ju skivstång. Här kan du lära dig hur du bäst tränar det!

"Hårda tider är som fysisk träning.
Du kanske inte gillar det medan det pågår,
men imorgon kommer du att vara starkare pga det"
Mina personliga favoriter är flyes liggande på boll, liggande på eller sittande på lutande bänk och face-pulls  (som även kallas tryndrag och även tränar baksida axel) i kabelmaskin. På bollen innebär det ostadiga underlaget att man också måste använda resten av kroppen för att hålla balansen. Dem gör du så här! Lycka till nu!

Inga kommentarer: