tisdag 4 december 2012

Önskan

På helgens marknad i Lockne kyrkstallar hittade jag för andra gången i mitt liv något jag hett eftertraktar i ståndet från Slåtte Gårdsprodukter. Flera julmarknader efter varann trånade jag efter deras fårboa, nedan, som jag äntligen investerade i det tredje eller fjärde året.
Det som fick mitt hjärta att slå dubbla slag i helgen var Kreml-mössan ovan, liknande den Garbo bär nedan på George Hurrells bild från 1932.Den är ur Anna Karenina, fast den kom ju först 1935.
I lördags var det "bara" -12½° och i söndags -16½°, men den värmer enormt gott när man är ute särskilt länge, som exempelvis på julmarknader. Det svarta Kreml-mösse-substitutet jag har på bilden här är varm, men eftersom den är av syntet så den är inte särskilt bekväm eller vidare snygg, efter att jag haft den i tolv år.
Dessutom är jag väldigt skeptisk till att jag "inte behöver nån fin mössa för att man ändå bara tittar på det fina ansiktet" som en del påstår. Jag drömmer om hur varm jag skulle känna mig i den eftertraktade Kreml-mössan. Kanske skulle jag inte ens längta till sommaren då? Om du som läser detta har 950,- skräpandes så är den min högsta önskan i julklapp. Bara så att du vet!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: