fredag 7 december 2012

Lyxig present-ask

Det är rätt enkelt att vika till en present-ask som den på bilden bara man har snyggt lite tjockare papper. Till den här har jag använt restbitar av tapeterna jag har i mitt sovrum. Den känner du kanske också igen som bakgrunden här på bloggen? De flesta av örhängena kommer från Snö of Sweden.
Utöver det behöver man också en liten bit styv kartong att sätta i bottnen av såväl locket som själva asken. Där har jag använt mig av papp-baksidan som kommer från ett gammalt kollegieblock, linjal, en penna och en sax.
Börja med att till exempelvis en 10 x 10 cm stor ask klippa till en kvadrat som är 20 x 20 cm och markera marginalerna på baksidan.
Vik så hörnen mot mitten på samma sätt som när man gjorde en loppa som barn. 
Vik så sidorna på mitten inåt så att det bildas som en ask. Nu är det dags att ta fram saxen.
Klipp in mot innersta kvadraten på motsående sidor så att bottnen sparas hel.
Vik in "flärparna" som blir i hörnets vikning in i själva ask-sidan. Vik så överdelen till asken på samma sätt.
Klipp till en kartongbit så att måtten passar inuti bottnen.
Du kan fästa kartongen med papperslim och nu är din ask färdig att fylla med vad det nu är du vill ge bort eller förvara i den!
Jag fyllde först min ask med silkespapper eftersom jag har örhängen i den, som du kan se på bilden överst.
För att göra en ask till en julklapp kan du använda sig av t ex dubbelvikt julpapper om du inte har tillgång till ett tjockare juligt papper.
Du kan göra asken hur stor du vill och även rektangulär med samma metod. Du behöver börja med dubbelt så stort papper som du vill att asken ska bli. Lycka till nu!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: