Bönbröd (lchf+rs)
3 ägg
1 tsk salt
1/2 dl vinäger/kombucha
37,5 g rumsvarmt smör alt. 1/2 dl olja
med stavmixer. Blanda
2 tsk bikarbonat
Fänkål anis, solrosfrön o pumpafrön
Fänkål anis, solrosfrön o pumpafrön
3/4 dl fiberhusk
i en bunke för att sedan blanda så ner i smeten. Smörj en brödform eller lägg ugnspapper i och häll smeten i formen,
Med handslagen majonäs på fria hönsägg och handpillade räkor + persilja nyskördad från balkongen blir det ett fantastiskt smörrebröd!
Svarta bönor gör brödet riktigt mörkt och med kryddorna påminner brödet om danskt rågbröd både till smak och utseendet |
sätt mitt i ugn på 200°C i ca 1 - 1,5 timma.
Du kan också gärna baka bullar: Majs Bönbullar
Sätt ugnen på 250°C Mixa
1 pkt blandade bönor
3 ägg
2 msk fiberhusk
2 msk honung
2 tsk bakhulver
Salt
Låt svälla, klicka upp bullar på
plåt. Pensla med
Upp uppvispat ägg
225°C 25 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar