Sätt ugnen på 200°C. Smält
125 g smör
och låt det svalna.
Blanda
2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk stötta kardemumma\
kärnor
2 1/2 dl råsocker
1 1/2 dl psylliumhusk
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
i en bunke.
Rör ner
3 ägg
Tillsätt smöret och blanda till
en jämn smet. Häll smeten i en
bakpappersklädd eller smord och
kokosfodrad rund form, ca 24 cm
i diameter. Grädda mitt i ugnen
20-25 min i 175°C. Ta ut och låt
svalna. Ställ i kylen fram till servering.
Stryk på eller smula över
mandelmassa
och bred
2 1/2 dl Vispad grädde
över kakan. Strö över
2 1/2 dl Vispad grädde
över kakan. Strö över
1/2 dl rostad hackad/flagad sötmandel
(och pudra med
florsocker)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar