lördag 7 mars 2020

(Glutenfri) semmelkladdkaka


Semmelkladdkaka 8-10 bitar
Sätt ugnen på 200°C. Smält 
125 g smör
och låt det svalna.
Blanda
2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk stötta kardemumma\
kärnor
2 1/2 dl råsocker
1 1/2 dl psylliumhusk 
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
i en bunke.
Rör ner 
3 ägg
Tillsätt smöret och blanda till 
en jämn smet. Häll smeten i en 
bakpappersklädd eller smord och 
kokosfodrad rund form, ca 24 cm 
i diameter. Grädda mitt i ugnen 
20-25 min i 175°C. Ta ut och låt 
svalna. Ställ i kylen fram till servering.
Stryk på eller smula över
mandelmassa 
och bred 
2 1/2 dl Vispad grädde
över kakan. Strö över 
1/2 dl rostad hackad/flagad sötmandel
(och pudra med
florsocker)

Inga kommentarer: