tisdag 13 augusti 2019

Laxfyllda rödspättarullader

Riktigt goda är dessa spättarullar med lax i. Börja med att
Sätt ugnen på 250°C. Lägg ut


10 - 12 ( ca 600 g) spättafiléer
på ett skärbräde. Lägg en halv av
6 tunna skivor rökt lax (ca 150 g)
på varje filé. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 tsk potatismjöl
1 dl riven lagrad ost (1 dl motsvarar ca 30 g)
1 tsk fransk senap
1/2 dl hackad gräslök
2 hackade vitlöksklyftor
 Salta och peppra lätt.
Blanda vin, grädde, potatismjöl, ost, senap, gräslök och ev vitlök. Häll såsen över fisken. Gratinera i 225° i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera med 

Blomkålsbuketter

överströdda med

Smör

Riven lagrad ost

som gratineras ihop med fisken alt. lättkokta grönsaker och potatis.

Inga kommentarer: