Ett recept av Louise och Eraldo Bestos som driver restaurangen Rocce di Pinamare i italienska Andora. I stället för zucchiniblommor
Sätt ugnen på 250 grader och mixa
kokt avsvalnad potatis
Riven lagrad ost
I orginalreceptet tillsattes parmaskinka men jag hade ingen sådan utan valde istället dagens skörd som bestod av bl a div bönor, gul- och polkabetor och jordärtskockor men du kan tillsätta nästan vad du önskar
olivolja
ägg
Färska hackade kryddor som basilika, rosmarin, dill, persilja och ramslök
Havssalt
Blanda väl och skölj
minst 2 zucchiniblommor/port (alt. förvälld och urgröpt delad zucchini
Jag använde säkert blommor även från andra pumpa-sorter)
Ta bort fröhuset i blommorna och fyll dem med röran. Lägg dem på en oljad plåt och pensla dem lätt med olja. Jag hade så mycket röra att jag även la på och runt blommorna. Gratinera mitt i 225 graders ugn c:a 15-20 min tills de fått färg.
Servera med
creme fraishe
Sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar