måndag 29 augusti 2016

Suverän skördefest

Titta så enormt mycket primörer som skördats!
Denna bild togs en halvtimme innan det började
så det tillkom en stor mängd mer att avnjuta
Igår var det final för Norra Koloniområdet i Simrishamns 100-årsjubileum och i samband med det bjöd vi in alla kolonister och allmänheten till en ordentlig skördefest.
Tre lokala kockar bjöds in för att tillaga godsaker av allt. Nu är jag pinsamt dålig på att känna igen folk så ordningen är säkert fel men det är från Hotell Svea, Kärnhuset (på Kiviks Musteri) och Nya Rökeriet (som efter årsskiftet byter namn till Sjöfolket Ekström & Co).
Kockarna gjorde ett fantastiskt jobb och det som inte odlats av oss var ekologisk svensk kyckling och färsk lokalfiskad torskrygg. Vi bjöds på inte mindre än fyra fantastiska rätter och ovan syns nr 2; snigel (vinbärssnäckor från området) tillagad i vitlök, rödvinssås, friterade polkabetor, grönkål och kokta grönsaker. Väldigt gott! (Ja, även sniglarna; mycket godare än sydafrikanska larver)
Kanske du hört talas om ovädret över Skåne? Visst inatt mullrade åska i fonden och det kom ett skyfall, som dock bara gav 5 mm. Precis lagom till kl 14 när Skördefesten började sken dock solen igen. Flaggan var i topp och alla närvarande glada och nöjda. Vi enades om att just Skördefest måste bli en tradition om än kanske inte så lyxigt som med professionella kockar i framtiden.
Tack fantastiska 100-årsjubileums kommitén och styrelsen för Norra Koloniområdet i Simrishamn för utmärkt utförda evenemang, inkl vackert väder hur illa det än ser ut innan!

Inga kommentarer: