Jag har länge tänkt baka Leilas fröknäcke, men eftersom jag under längre tid varit dålig på att baka har det inte blivit förrän nu. Nu kommer det dock att bli allt oftare, för det är verkligen gott i min version!
Gott med frökex till brie , druvor och te |
Frökex
Sätt ugnen på 160 varmluft. Blanda
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön (rostade i panna)
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön (rostade i panna)
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
snyggt med alla frön va? |
5 dl vatten
(alt. 1 dl äppelcidervinäger +4 dl vatten o 3 krm havssalt)
i en bunke. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter. Strö över
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt
Grädda knäckebröden i 160 grader under cirka 70 minuter. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvara torrt.
Det är linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Brödet är också helt glutenfritt så här har ni en höjdare att bjuda de allra flesta på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar