Rapsolja är inte bara närproducerat, nyttigare än annat matfett (innehåller hälften så mycket av de mättade fettsyror än olivolja och sju gånger mindre än i smör. Rapsolja är rikt på de hälsosamma syror som gör bl a sill så bra. Den är också en god källa till vitamin E, som hjälper hud och immunsystem. Rapsolja kan upphettas för friteringstemperaturer utan att förlora antioxidanter, karaktär, färg eller smak) och är gott till mat, utan också i godsaker. När vi åt på En Gaffel Kort förra sommaren överraskades jag positivt av hur gott det var med glass med just rapsolja.
en
form ca 1,2 l m löstagbar botten med
rapsoljaLite riven kokos
Vispa
2 Ägg
2 dl Kokossocker
tills
smeten blir pösig. Blanda
2 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
och
rör ner i smeten tillsammans med citronskal från
½ citron
och
pressa den också. lite av citronsaften
Tillsätt
1½ dl
rumstempererad rapsolja
1 dl Mjölk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar