tisdag 28 april 2015

Samma vård i hela Sverige?

bild lånad från .svt.se
Jag har väldigt svårt för att förstå hur människor kan tro på fullt allvar att vården ska vara densamma över hela Sverige. Det är något bl a Rapport rapporterat om med förvånat tonfall under den senaste veckan i serien #ettsverige.
bild fråRapport igår
För mig är det verkligen ingen överraskning. Även om jag fick eminent vård efter min olycka för över tjugo år sedan så tycker jag att den nuvarande vården av Jämtlands läns landsting är under all kritik. När jag till slut fick kontakt med Rehab-centrum, efter tre månaders kamp, så fick jag beskedet att det knappt finns resurser att hjälpa de som är nyligen skadade där och än mindre någon som mig.
Jag flyttade till Simrishamn förra sommaren och tog kontakt med min husläkare om mina besvär med hjärntrötthet och hjärnvärk. Som jag även skrivit tidigare fick jag kontakt med Orup redan efter bara tio dagar! Nästa vecka ska jag dit för en utvärdering, som sedan kom att fortsätta en vecka senare. Det skulle aldrig ha hänt i Jämtland så inte tusan kan jag förstå hur folk kan tro att vården är denasamma över hela Sverige! Det är totalt verklighetsfrämmande att inbilla sig det. Tyvärr måste jag tillägga med tungt hjärta. Särskilt eftersom jag vet så många andra exempel på detsamma, för att nu inte nämna att folk här tycker att de har så mycket sämre vård nu än de haft tidigare. De skulle bara veta hur illa det är på andra håll i landet!

Inga kommentarer: