tisdag 21 april 2015

Ingefärsodling

Ingefära är något jag använder mycket. Inte bara för att det är så nyttigt utan framför allt för att jag tycker att det smakar så gott. Därför blev jag riktigt glad när jag fick veta att man kan odla själv. Fast jag inte direkt bor i tropikerna, så bor jag ju nästan så varmt man kan i Sverige...
Jag köpte den ekologiska ingefäran högst upp för att jag tycker att det är bäst. Sedan har jag också hört att det finns sådan som är preparerad för för att inte gro. Jag planterade den i mars, som rekommenderades och så planterade jag den ytligt i en kruka som är trång i sand som jag tagit med från Gretero-lotten., Jag vattnade den med hetast möjliga vatten ur kranen och satte en plastpåse med lufthål över. Jag ställde den så i ett av mina soliga söderfönster. Jag läte den så vara i ganska precis en månad och vattnade bara två ggr under hela den tiden. Igår när jag skulle känna efter om den behövde mer vatten så hade den skjutit skott, titta!:
Nu står därför krukan så ljust som möjligt i samma söderfönster och den har fått komma yr i solen några timmar igår. När det blivit varmare ska jag plantera ut den i en svart kruka(ca 7-10 liter), eftersom de verkligen vill ha värme, i växthuset. Den trivs bäst i något sur, näringsrik och kvävehaltig jord. Till hösten hoppas jag kunna skörda nya fina knölar att njuta av!

Inga kommentarer: